010 439 9500 / info@pellavanhammas.fi

Täyteainehoidot

B niin kuin botox

BotuliinipistoshoitoMitä on botox?

Botuliinitoksiini-A, arkikielellä usein botuliini tai botox, on esteettisissä hoidoissa pääasiassa kasvojen ikämuutoksiin käytetty injektoitava aine. Iän myötä, kulmien kurtistelun ja silmien siristämisen seurauksena ilmelihakset saavat aikaan ryppyjä ja kasvojen kokonaisilme muuttuu väsyneeksi. Botoxin avulla ilmelihaksia pystytään rentouttamaan.

Miten se toimii?

Botuliinin teho perustuu liika-aktiivisten lihasten lamauttamiseen. Aine estää hermoimpulssien pääsyn lihakseen, jolloin lihas ei pääse supistumaan. Tämän seurauksena lihaksen aiheuttama ryppy oikenee.

Botuliinin vaikutus alkaa 4-7 päivän sisällä hoidosta ja lopullinen teho saavutetaan kahden tai kolmen viikon kuluttua. Aineen vaikutus on väliaikainen ja se häviää hermolihasliitoksesta kokonaan 4-6 kuukauden kuluttua.

Hoidon voi toistaa vaikutuksen lakattua. Säännöllisellä hoidolla lihakset heikentyvät ja pienenevät, jolloin silottava vaikutus saattaa olla pitempikestoinen.

Mihin botoxia käytetään?

Botuliinihoidot sopivat hyvin esimerkiksi otsan alueen juonteiden ja kulmakarvojen välisten ryppyjen rentouttamiseen, kulmakarvojen nostamiseen, naururyppyjen silottamiseen ja laskeutuneiden suupielten nostoon. Hoidoilla voidaan myös ennaltaehkäistä juonteiden syntyä. Esteettisten tarkoitusten lisäksi botuliinia käytetään mm. liikahikoilun ja migreenin hoidossa.

Sopiiko se minulle?

Botuliinihoidot sopivat niille, jotka tahtovat kasvojen alueen ehostusta, ikämuutoksien hoitoa tai ennaltaehkäisyä nopeasti ja vaivattomasti, jälkiä jättämättä. Useissa tapauksissa hoidot voivat korvata tai siirtää kasvojen nuorentamiseen tähtäävän leikkauksen.

Yleinen käytäntö on, että hoitoa ei anneta raskaana oleville, imettäville äideille, eikä lihassairautta poteville henkilöille.

Kuka botoxini pistää?

Varmista, että pistäjäsi on terveydenhoitoalan ammattilainen (mielellään lääkäri). Pistokset on tehtävä steriileissä tiloissa.

Onko aineella sivuvaikutuksia?

Neulanpistoista ei jää näkyviä jälkiä, mutta sivuvaikutuksena saattaa joskus esiintyä pistoskohdan paikallista kipua tai lievää turvotusta. Joskus, suhteellisen harvoin, pistoskohtaan voi tulla myös pieni mustelma, joka häviää viimeistään viikon kuluttua toimenpiteestä.

Aine ei varastoidu elimistöön, eikä se leviä verenkiertoon. Botuliini ei tunnetusti aiheuta allergioita tai yliherkkyyksiä. Myöskään yliannostuksen vaaraa ei ole, sillä myrkyllinen annos on suoraan suoneen ruiskutettuna 3 000 yksikköä, kun esteettisissä hoidoissa käytetään keskimäärin alle 50 yksikköä.

Täyteainehoidon jälkeen

Täyteainehoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä seuraavia ohimeneviä sivuvaikutuksia:

  • lievä punoitus
  • mustelma
  • turvotus
  • aristus
  • kutina
  • kihelmöinti

Kaikki nämä ovat tavallisia pistosten jälkeisiä reaktioita. Ne ovat väliaikaisia ja häviävät yleensä muutamassa päivässä. Jos oireet jatkuvat tai muita oireita ilmenee, ota yhteyttä täyteainehoidon tekijään.

Huulten alkuturvotus saattaa kestää pidempään kuin muiden alueiden turvotus. Joskus jonkinasteinen turvotus kestää jopa viikon ajan. Tällöin huulet saattavat näyttää hiukan epäsymmetrisiltä. Tulos heti hoidon jälkeen ja hoitoa seuraavina päivinä ei ole lopullinen. Lopputulosta voi arvioida kahden viikon kuluttua täyteainehoidosta.

Vältä koskettelemasta hoidettua aluetta ensimmäisen kuuden tunnin aikana. Sen jälkeen voit pestä alueen hellävaraisesti vedellä ja puhdistustuotteilla. Kevyen meikin voi levittää käsittelyalueelle heti toimenpiteen jälkeen. Älä käytä luomukosmetiikkaa ensimmäisinä päivinä.

Älä altista käsiteltyä aluetta kuumuudelle (solarium, sauna, suora auringonpaiste) tai liialliselle kylmyydelle ennen kuin turvotus ja punoitus ovat hävinneet. Turvotusta voit hoitaa varovasti kylmäpakkauksilla.

Jos olet kärsinyt yskänrokosta aiemmin, voivat neulanpistot saada sen puhkeamaan uudelleen. Asetyylisalisyylihappoa sisältävät lääkkeet (esim. aspiriini) ja osa luontaistuotteista voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä ruiskutuskohdassa. Arnizen-voide auttaa ehkäisemään ja vähentämään mustelmia ja turvotusta.

Kuinka kauan vaikutus kestää?

Hydryalix-täyteaineet ovat stabiloituja hyaluronihappogeelejä. Niiden vaikutukset kestävät 5-9 kuukauden ajan. Tuloksia voidaan ylläpitää seurantakäsittelyn avulla.

Yleensä seurantakäsittely tehdään kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Huulten seurantakäsittely voidaan joissakin tapauksissa tehdä kolme kertaa vuodessa.

Käytämme täyteainehoidoissa Lumineran tuotteita

Luminera on yritys, joka harjoittaa tutkimus- ja kehittämistyötä sekä valmistaa tuotteita esteettisen lääketieteen ammattilaisille. Luminera on sitoutunut tuottamaan ja markkinoimaan vain laadukkaita tuotteita. Tuotteiden ja niiden valmistusprosessien jatkuva seuranta ja valvonta ovat yritystoimintamme keskiössä. Tuloksena täydellinen tuotevalikoima esteettisiin pistoshoitoihin.

Löydät lisätietoja Luminerasta ja heidän tuotteistaan osoitteesta www.luminera.com.